Eindoplevering Herkansing – Periode E – Tim Terlingen

Naam: Tim Terlingen
Studentnummer: 1607633
Specialisatie: Visual Design
Docent: Rob van den Idsert
Format: Mini-Hoorcollege

Hoofdvraag
Welke invloed hebben de Customer Experience en overtuigingstechnieken op de doelgroep van Coolblue?

Links naar:
Onderzoeksrapport
Presentatie live (youtube)
Presentatie (pdf)
Reflectieverslag
Peerreviews

Herkansing Periode E: Eindoplevering

Naam: Cindy Post
Datum: 11-08-2017
Studentnummer: 1637328
Specialisatie: Visual Design
Docent: Rob van den Idsert
Format: Mini-Hoorcollege

Vinyl is back?

Cindy Post Verslag Seminar

Cindy Post Reflectieverslag Seminar

Cindy Post Presentatie Seminar

Seminar Presentatie Video:
Wachtwoord: seminar

Eindoplevering – Jasper Koopmanschap

Name: Jasper Koopmanschap
Studentennummer: 1616778
Docent: Annemieke Pesch
Specialisatie: Visual NL
Format: Mini-hoorcollege
Datum: 6/6/2017
Titel seminar: De toekomst van package design: what’s next?

Onderzoeksvraag: Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van package design?

Onderzoeksverslag: Onderzoeksverslag – Jasper Koopmanschap
Presentatie: Presentatie – Jasper Koopmanschap
Reflectieverslag: Reflectieverslag – Jasper Koopmanschap

 

Synopsis – Tom van Woerkom

Naam: Tom van Woerkom
Studentennummer: 1608709
Specialisatie: Visual Design NL
Format: Mini lecture

De toekomst van kunstmatige intelligentie voor grafisch ontwerpers.

Synopsis

In dit seminar wil ik jullie meenemen naar de toekomst van het ontwerpproces. In de huidige situatie wordt er veel gecommuniceerd tussen de ontwerper en opdrachtgever, waarbij de ontwerper het brein is achter de eindresultaten. De tools welke door de ontwerper worden gebruikt zijn in de geschiedenis drastisch veranderd door de opkomst van de computer. Maar we zien tegenwoordig ook dat computers vaak meer het brein neigt te worden inplaats van alleen maar een tool, de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.

In veel werkvlakken en toepassingen zien we al de positieve en negatieve kanten van kunstmatige intelligentie. Dit onderzoek richt zich hier als eerste op. Daarna wordt er gekeken naar de verwachtte ontwikkelingen en de kansen en bedreigingen, waarbij steeds wordt gereflecteerd wat voor invloed dit kan hebben in het vakgebied van visueel ontwerpen.

De ontwikkelingen die zich nu plaats vinden kunnen bepalen hoe we later werken.

Synopsis | Tom van ‘t Hoff & Harumiko Felicia Soegito

Namen: Tom van ‘t Hoff & Harumiko Felicia Soegito

Specialisatie: User Experience Design & Visual Design (herkansing)

Docent: Sandra Bukman

Periode: D

Format: Documentaire

 

Hoofdvraag

Hoe zorg je ervoor dat men meer volgers krijgt op YouTube?

 

Deelvragen

1. Hoe krijg je volgers?

2. Hoe zorg je ervoor dat het publiek jou blijft volgen?

3. Wat zijn de best practices om meer volgers te krijgen op YouTube?

 

Synopsis

YouTube, we kennen het allemaal. Het ene kanaal is wel bekend en het andere niet. Bekende kanalen hebben veel volgers. Maar hoe krijg je nou meer volgers op YouTube? Allereerst zijn wij aan de slag gegaan met deskresearch. Hier kijken we naar artikelen, onderzoeken en TedTalks die gaan over het krijgen van volgers.

Verder wordt er ook gekeken naar mensen met een expertise op het gebied van YouTube en social media. We zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben al een interview afgenomen. Ook zal er binnenkort een interview met een social media expert plaatsvinden. Hiermee willen we hun opinie achterhalen met betrekking tot hun ervaringen en onze deelvragen.

Hierna hopen wij een compleet plaatje te hebben gecreëerd over hoe je meer volgers krijgt, voor ons en voor de kijkers.

Synopsis – Tim Terlingen

Naam: Tim Terlingen
Studentnummer: 1607633
Specialisatie: Visual Design
Docent: Annemieke Pesch
Format: Mini-hoorcollege

Hoofdvraag
Welke invloed hebben online media zoals de website, social media en e-mailmarketing op de Customer Experience van Coolblue?

Synopsis
Tegenwoordig is het van groot belang dat de gebruikerservaring van een product of dienst goed is. Hier dagelijks mee bezig zijn en het leren kennen van de bezoeker is hierin een belangrijk element. Maar hoe zit het met de totale klantervaring? De interactie tussen merk en klant hoort niet te stoppen na het aanschaffen van een product of dienst, maar moet daarna doorgaan.

In dit seminar ga ik dieper in op ’customer experience’. Customer experience is de som van alle belevingen van een klant tijdens de interacties met het merk, zowel online als offline. Het gaat niet over een bepaald moment, maar om de hele customer journey (klantreis) en over de totale klantbeleving. Voor het onderzoek deed ik (literatuur)onderzoek op het gebied van customer experience en beïnvloedingsprincipes en is er een expert review uitgevoerd. Vervolgens heb ik concrete voorbeelden geanalyseerd op Coolblue.nl. Met al deze informatie ben ik het gesprek aangegaan met een medewerker van Cooblue.

Om concrete voorbeelden te geven in dit seminar heb ik gekozen om de webshop van Coolblue te onderzoeken. Coolblue heeft in de afgelopen vijf jaar vier keer ’de Shopping Award’ voor beste webwinkel (voorheen thuiswinkel awards) gewonnen. Dit is dan ook één van de redenen waarom ik voor dit bedrijf heb gekozen. Bij Coolblue zijn  dagelijks vijftig mensen bezig met de website, social media en e-mailmarketing. Deze afdeling is opgesplitst in drie delen: creatie, service en commercieel.

Aan de hand van de zes beïnvloedingsprincipes van Cialdini wordt gekeken hoe ‘online’ kopers worden beïnvloed en hierbij worden visuele voorbeelden van deze principes geanalyseerd.

“We feel like we make our own decisions, but in fact we don’t. Our decisions are heavily influenced by the person who designed the options for us.” – Dan Ariely, gedragseconoom.

Daarnaast kan de doelgroep van een webwinkel op verschillende manieren worden gesegmenteerd, zoals demografisch of socio-economisch, maar in dit onderzoek is gekozen voor een ander model. Het model genaamd ‘buyer personas’ van Bryan Eisenberg is gebaseerd op koopbeslissingen en koopgedrag en wordt verdeeld in vier categorieën: concurrerend, spontaan, methodisch en menselijk. Dit model geeft een krachtig beeld van de soorten bezoekers voor een webwinkel en helpen bij de interactie en het verbeteren van een webwinkel.

Echter blijft het van belang om te kijken welke principes en technieken werken en welke niet. Dit kan door middel van A/B-testen, gebruikersonderzoek, Net Promotor Score (klanttevredenheidsonderzoek) en het analyseren van de nieuwsbrief.

Dit seminar gaat over de gehele klantervaring en daarom wordt niet alleen gekeken naar de webshop, maar ook naar de klantenservice, social media en e-mailmarketing (nieuwsbrief). Door een positieve customer experience zorgt Coolblue dat hun klanten niet alleen producten kopen, maar ook bijna ambassadeurs van het merk worden. Zij vertellen hun positieve ervaring door aan vrienden en komen in een later stadium terug voor het aanschaffen van een nieuwe product of dienst.

Synopsis – Jasper Koopmanschap

Naam: Jasper Koopmanschap
Studentennummer: 1616778
Specialisatie: Visual Design NL
Format: Mini lecture

De toekomst van package design: what’s next?

Synopsis
In dit seminar wil ik jullie meenemen in de wereld van Package Design. Aanvankelijk waren verpakkingen bedoeld voor transportdoeleinden, maar zijn die functie inmiddels ontstegen. Rond de jaren 50 werd het een reclamedrager, tegenwoordig zijn consumenten zelfs bezig met het milieu en verpakking. Wat heeft de toekomst in petto voor de voedsel verpakking?

Het onderzoek richt zich eerst op de ontwikkeling van de voedselverpakking. Hoe komt het dat het zo’n herkenbaar onderdeel is geworden in ons leven? Vervolgens bekijken we trends op dit moment. Welke wegen en tactieken gebruiken de designers om de mens te triggeren met hun verpakking?  Als laatste duiken we in op ontwikkelingen, innovaties en nieuwe technologie omtrent dit onderwerp. We nemen ook een stap in de toekomst en ik laat jullie mijn visie zien wat er kan gebeuren met een Coca Cola verpakking.

We observeren, leren, experimenteren en bestuderen de toekomst van Package Design.

Onderzoeksvraag – Tom van Woerkom

Naam: Tom van Woerkom

Studentnummer: 1608709

Specialisatie: Visual Design

Blok: B

Onderdeel: Onderzoeksvraag

Format: Mini hoorcollege

Docent: Annemieke Pesch

HOOFDVRAAG

Welke invloed kan kunstmatige intelligentie hebben op de toekomst van het vak visueel ontwerpen?

DEELVRAGEN

  • Wat is kunstmatige intelligentie?
  • Voor welke doelen wordt kunstmatige intelligentie op dit moment gebruikt?
  • Wat zijn de verwachte ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie in de toekomst?
  • Welke kansen en bedreigingen brengt kunstmatige intelligentie met zich mee?

MOTIVATIE

Kunstmatige intelligentie kan ervoor gaan zorgen dat veel banen later misschien niet meer bestaan. Dit kan er voor zorgen dat hele vakgebieden later niet meer door mensen worden gedaan. Ik wil graag onderzoeken wat dit betekent voor visueel ontwerpers. Wordt kunstmatige een bedreiging voor het hele vakgebied of zorgt het voor meer extra mogelijkheden?

MOGELIJKE BRONNEN

http://www.psfk.com/2015/09/artificial-intelligence-designers-replace-humans-artificium.html

http://www.creativebloq.com/graphic-design/should-designers-be-worried-about-ai-91516763

http://www.digitalartsonline.co.uk/news/interactive-design/how-artificial-intelligence-will-take-work-away-from-design-studios-what-you-can-do-about-it/

http://designobserver.com/article.php?id=2067