Onderzoeksvraag Rosalie IJwema

Naam: Rosalie IJwema
Klas: User Experience, klas 3
Docent: Sandra Bukman

Hoofdvraag
Welke invloed heeft het principe ‘less is more’ op de strategie mobile first op het gebied van webdesign?

Deelvragen
– Wat betekent het principe ‘less is more’ voor (web)designers?
– Wat houdt de strategie mobile first in?
– Waarom is het belangrijk om mobielvriendelijk te ontwerpen?
– Hoe pas ik zelf het principe ‘less is more’ toe bij mijn eigen website?

Motivatie
Sinds mijn tiende maak ik al websites en ik heb tegenwoordig ook mijn eigen bedrijf in webdesign. Hoewel ik inmiddels wel wat ervaring heb met webdesign wil ik nu meer theorie erbij betrekken door er onderzoek naar te doen. Ik hou van minimalisme, geografische vormen en strakke vormen, kleuren en lettertypes. Ik wil me dan ook verder verdiepen in minimalisme, ‘less is more’. Tijdens het vak Principles and Design Frameworks heb ik geleerd over Material Design en ben toen ook gek geworden op deze designfilosofie. Tijdens mijn onderzoek wil ik me dan ook bezig houden met deze twee werelden en dit combineren. De resultaten van mijn onderzoek wil ik ook gelijk in de praktijk gaan brengen!

Gekozen format
Mini-hoorcollege

Onderzoeksmethoden
– Deskresearch
– Literatuuronderzoek
– Service prototypes

Bronnen

Material.io
Krug, S. (2014) – Don’t make me think, New Riders
Garrett, J.J. (2011) – The Elements of User Experience (2nd ed.), New Riders
Stickdorn, M., & Schneider, J. (2015) – This is service design thinking (5e ed.). Amsterdam, Nederland: BIS Publishers.
Wroblewski, L. (2013) – Mobile webdesign. Mainpress BV

One thought on “Onderzoeksvraag Rosalie IJwema

 1. Aangepaste onderzoeksvraag

  Hoofdvraag:
  Welke invloed heeft het principe ‘less is more’ op de strategie mobile first voor webdesigners?

  Deelvragen:
  -Wat betekent het principe ‘less is more’ voor webdesigners?
  -Waarom is het belangrijk voor webdesigners om mobielvriendelijk te ontwerpen?

  Onderzoeksmethoden:
  -Literatuuronderzoek
  -Deskresearch
  -Diepte-interview

Leave a Reply