Onderzoeksvraag – Marlon van Maaren

Naam: Marlon van Maaren

Onderzoeksvraag: Wat is de reden dat simulatiegames/De Sims, zonder doel interessant genoeg blijven voor de spelers om te blijven spelen?

Mogelijke deelvragen: 
– Wat zijn simulatiegames?
– Wat is De Sims?
– Wat is het doel voor de speler?
– Welk invloed heeft het doel van het spel?

Motivatie
Er zijn veel verschillende soorten (computer)games. In de meeste games werk je toe naar een bepaald doel. Bij simulatiegames is er geen doel zoals in andere games. De Sims is een spel dat ik al jaren speel, daarom ben ik erg benieuwd wat andere spelers het doel vinden van De Sims.

Mogelijke bronnen:
– https://www.thesims.com/nl_NL/
– http://www.ascd.org/ASCD/pdf/journals/ed_lead/el_197305_rogers.pdf
– https://books.google.nl/books?id=IX-qcafEH8YC&pg=PA24&lpg=PA24&dq=simulation+games+goals&source=bl&ots=YXpXiOvq7W&sig=p-PuyUfDVgf3ZR9Z3tIuJisbjzI&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwjp9NHVtcfTAhVGlxoKHcyoB88Q6AEITzAF#v=onepage&q&f=false

Format
Mini hoorcollege

One thought on “Onderzoeksvraag – Marlon van Maaren

 1. Onderzoeksvraag: Wat is de reden dat De Sims, zonder doel interessant genoeg blijven voor de spelers om te blijven spelen?

  Mogelijke deelvragen:
  – Wat zijn simulatiegames?
  – Wat is De Sims?
  – Wat is het doel voor de speler?
  – Welk invloed heeft het doel van het spel?

  Motivatie
  Er zijn veel verschillende soorten (computer)games. In de meeste games werk je toe naar een bepaald doel. Bij simulatiegames is er geen doel zoals in andere games. De Sims is een spel dat ik al jaren speel, daarom ben ik erg benieuwd wat andere spelers het doel vinden van De Sims.

  Mogelijke bronnen:
  https://www.thesims.com/nl_NL/
  http://www.ascd.org/ASCD/pdf/journals/ed_lead/el_197305_rogers.pdf
  https://books.google.nl/books?id=IX-qcafEH8YC&pg=PA24&lpg=PA24&dq=simulation+games+goals&source=bl&ots=YXpXiOvq7W&sig=p-PuyUfDVgf3ZR9Z3tIuJisbjzI&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwjp9NHVtcfTAhVGlxoKHcyoB88Q6AEITzAF#v=onepage&q&f=false

  Format
  Mini hoorcollege

Leave a Reply