Synopsis Eliena Scholma en Juul Beijer

Namen: Eliena Scholma en Juul Beijer
Studentennummers: 1643359 en 1642071
Specialisatie: UX
Docent: Sandra Bukman
Format: Documentaire

 

Hoofdvraag
Hoe kan wearable augmented reality worden ingezet voor zakelijk gebruik door hoveniers?

Synopsis
Nieuwe technologieën zoals virtual reality (VR) en augmented reality (AR) worden de laatste jaren steeds bekender. Er wordt hard gewerkt om de beste toepassing voor deze techniek te creëren. Voor inzet van virtual reality worden met name brillen gebruikt, en ook aan augmented reality brillen wordt gewerkt. Deze laatste zijn veelal nog niet volledig ontwikkeld, maar bieden veel mogelijkheden.

Een wearable augmented reality oplossing zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de techniek kunt gebruiken terwijl je je handen vrij houdt, ten opzichte van augmented reality via mobiele apparaten (denk aan Pokemon Go, of de app van IKEA om je huis ‘in te richten’). Een voorbeeld van een wearable AR is Google Glass, een product dat niet voldeed aan de eisen van de consument. Wij zijn erg benieuwd naar de toekomst van wearable AR – gaat het ooit aan onze eisen voldoen, en zo ja, hoe gaat dit er uit zien? Waar gaan wij in de toekomst onze designs voor maken?

Voor een korte documentaire onderzoeken we de mogelijkheden van wearable AR. We kijken naar de huidige inzet van wearables en augmented reality. We analyseren deze inzet aan de hand van reviews en eerdere onderzoeken. We kijken naar de ontwikkelingen die al plaatsvinden en ideeën voor de toekomst. Met deze informatie stellen we requirements op voor de beste augmented reality oplossingen. Dit werken we verder uit aan de hand van een advies voor een wearable AR oplossing voor een specifieke doelgroep, namelijk hoveniers. Om ons te kunnen verplaatsen in de doelgroep, hebben we de doelgroep geïnterviewd. Aan de hand van moeilijkheden tijdens en eisen voor hun werk geven we advies voor een oplossing met wearable AR.

Leave a Reply