Synopsis – Francine Rebel

Naam: Francine Rebel

Studentnummer: 1635744

Specialisatie: Visual Design

Blok: B

Docent: Annemieke Pesch

Format: Mini hoorcollege

Hoofdvraag

Hoe kan een cinemagraph bijdragen aan de persuasion design van een website?

 

Deelvragen

 • Wat is een cinemagraph?
 • Hoe kan een cinemagraph gebruikt worden op een website?
 • Wat gebeurt er wanneer cinemagraphs geplaatst worden op een website?
 • Wat is persuasion design?

 

Synopsis      

Cinemagraphs, het zijn GIF-afbeeldingen die fotografie en video combineren. Wat typisch is voor een cinemagraph, is dat het complete beeld stilstaat op één of twee elementjes na, waardoor er een fantastisch effect ontstaat tussen beweging en het ‘bevroren’ beeld. Het lijkt wel een beetje magisch. Nog steeds een moment opname als een foto maar dan met een klein subtiel bewegend element, die ervoor zorgt dat wij onze aandacht er langer bij kunnen houden. Hoe kan een cinemagraph gebruikt worden op een website en hoe kan het bijdragen aan persuasion design oftewel aan gedragsverandering?

Tijdens mijn seminar laat ik zien wat een cinemagraph is aan de hand van voorbeelden. We bekijken hoe een cinemagraph ingezet kan worden op een website. Verder leg ik uit wat persuasion design is. Dit doe ik aan de hand van de B.J. Fogg’s behavior model. We behandelen dan ook voor welke doelgroep een cinemagraph ingezet kan worden als onderdeel van persuasion design. Nadat we dit behandeld hebben, kunnen we de hoofdvraag beantwoorden. Tijdens de mini-hoorcollege zal ik ook terugkoppelen naar de vraag: “wat hebben wij hier als cmd’ers aan?”

2 thoughts on “Synopsis – Francine Rebel

 1. heel goed!
  Wat kan een cinemagraph bijdragen aan de persuasion design van een website?
  of
  Hoe kan een cinemagraph bijdragen aan de persuasion design van een website?
  succes, Annemieke

  • Hi Annemieke,
   Bedankt voor je reactie, ik zal mijn hoofdvraag veranderen in ‘Hoe kan een cinemagraph bijdragen aan de persuasion design van een website?’. Dat vind ik zelf ook net wat beter klinken

Leave a Reply