Synopsis – Dastan Hassan

Titel: Urban Jungle

Na het deskresearch gedeelte ben ik overgegaan tot het fieldresearch. Hierbij was er een observatie gehouden met betrekking tot het gedrag van ruim 300 Uithof gebruiker tijdens het oversteken van de tram/busbaan. Hier zijn een aantal interessante bevindingen uit gekomen. Het komt erop neer dat het oversteekpunt net een jungle was waar wilde dieren over wilden steken.

Na een online enquête onder de Uithof gebruikers, is gebleken dat er behoefte is aan bepaalde uitingen die aangeven er niet gehaast hoeft te worden. Ook is er rekening gehouden met wat de gevoelens of ideeën van de Uithof gebruiker zijn bij de drie voorgestelde concepten met sfeerbeelden. Bij het concept met de meeste voorkeur kwamen de volgende woorden het meeste voor als antwoord: kalmte, relax en chill.

Met deze gegevens hoop ik een beter beeld te creëren waarom “landscaping” nuttig is en dat je dit beter kunt afstemmen op de wensen en behoeftes van de gebruiker van de desbetreffende omgeving.

Leave a Reply