Synopsis – Sharon Verkuil

Hoofdvraag

  • Hoe ziet de grafische wereld er in 2050 uit als de baan als visual designer overgenomen zou worden door robots?

Deelvragen

  • Hoe staat de ontwikkeling van robots er in 2017 voor?
  • Welke banen worden overgenomen door robots en welke komen erbij?
  • Hoe ziet de grafische wereld er in 2017 uit?
  • Wat is het creatieve proces van een mens ten opzichte van een robot?

Synopsis 

De wereld is momenteel heel erg aan het veranderen. De robots komen eraan. Er komen allerlei banen bij maar de media focust zich vooral op de banen die overgenomen gaan worden door robots. Maar kunnen robots ook de baan als visual designer overnemen? Kunnen robots wel creatief zijn? Moeten wij als designers nog wel alle ideeën opleveren maar hoeven we het alleen niet meer uit te voeren? Dit alles ga ik zo goed mogelijk onderzoeken. Natuurlijk kan ik niet, en wetenschappers ook niet, de toekomst 100% voorspellen. In mijn mini-hoorcollege laat ik verschillende tegenstrijdige conclusies uit mijn onderzoek aanbod komen en laat de hoofdvraag open. Op deze manier bouw ik de spanning op voor mijn discussie aan het eind van mijn seminar.

Leave a Reply