Synopsis – Roos Visser

Naam: Roos Visser
Studentennummer: 1655265
Specialisatie: Content

Hoofdvraag – Waarom zijn wij in Nederland (nog) niet overgestapt op mobiel contactloos betalen?
Deelvraag 1 – Welke mogelijkheden zijn er op dit moment in Nederland? Wat zijn hiervan de voor- en nadelen?
Deelvraag 2 – Wat wordt er op dit moment gedaan om het contactloos betalen te stimuleren?
Deelvraag 3 – Hoe denkt men over het mobiel contactloos betalen?
Deelvraag 4 – Wat zijn de mogelijkheden buiten Nederland?

Synopsis
In de huidige maatschappij wil men altijd alles makkelijker, sneller en toegankelijker. Technologie speelt hier een grote rol bij en ondersteunt mensen in het dagelijks leven. Je zou zeggen dat iedere nieuwe tool daarom met open armen wordt ontvangen, maar dit is gek genoeg niet het geval. Zo ook met mobiel contactloos betalen, iets wat al enige tijd bestaat, maar nog lang niet door iedereen gebruikt wordt. De vraag is dan ook: waarom niet?

Met behulp van onderzoeksmethoden wil ik erachter komen waarom dit dus nog niet het geval is. (Voorlopig) door middel van Deskresearch, Enquête, User Diary en Diepte-interviews ga ik onderzoek doen naar de kwestie. Wellicht kan ik mijzelf aan het einde van het onderzoek ook overtuigen, omdat ik tot heden nog schuldig ben aan het niet gebruiken van de betalingsmogelijkheid.

2 thoughts on “Synopsis – Roos Visser

  1. Hi Roos,

    Ik begrijp je hoofdvraag niet helemaal, want er zijn zeker mensen in Nederland die mobiel contactloos betalen. Ik betaal op het moment bijna alleen nog maar met m’n mobiel. Ik gok dat het vooral komt dat het niet veel gebeurd, doordat de meeste mensen (met een Iphone) het nog niet kunnen. Je mag me er wel wat vragen over stellen hoor: tanja.steenbeek@student.hu.nl.

    Gr. Tanja

  2. misschien kun je je hoofdvraag iets aanscherpen door het woord ‘massaal’ toe te voegen. Dus ‘Waarom zijn wij in Nederland (nog) niet massaal overgestapt op mobiel contactloos betalen?
    gr Annemieke

Leave a Reply